Ételfagyasztás

2022. 02. 13.

Az ételek tartósításának egyik legpraktikusabb módja a fagyasztás. A hűtve tárolás nem mai “találmány”, már bevett módszer, amit már régóta alkalmaznak.

A fagyasztás lényege, hogy az ételben lévő mikroorganizmusok szaporodását megakadályozzuk a hőfok drasztikus csökkentésével. A fagyasztással és főleg a gyorsfagyasztással nem sérülnek a különféle vitaminok, így majdnem teljesen megmaradnak a zöldségekben, gyümölcsökben.

Az élelmiszerek fagyasztása és azok tárolása nem nagy ördöngösség, érdemes azonban néhány tippet követni ahhoz, hogy jól működjön a rendszerezés.

1️⃣ Nem fagyasztható le minden.
2️⃣ Mindent, amit beteszel, címkézz fel.
3️⃣ Semmi sem tart örökké.
4️⃣ Tárold légmentesen.
5️⃣ A fagyasztó rendszeres leolvasztása nagyon fontos.

További bejegyzéseink

🥦BROKKOLIPIZZA🥦Glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók a tésztához: 90dkg brokkoli só bors 9dkg laktózmentes krémsajt…

Az úszás jótékony hatásai 🏊‍♂️🌊🌞

A természetes vizekben való úszás a teljes szabadság érzését biztosítja,…

Laktózmentes kókusztorta

Hozzávalók:piskóta👇🏻🔹 8 tojás,🔹 8 ek cukor,🔹 10 g sütőpor,🔹 10…

A spárga 💚

A spárga hajtása igen gazdag remekül emészthető rostokban. Ezek közül inulintartalma kiemelkedő, az…

Laktózmentes eperkrémleves

Hozzávalók:▪️ 5 dl laktózmentes tej,▪️ 1 csomag vaníliás cukor,▪️ 1…

Miért jobb a bambusz ,mint…

Miért választják egyre többen a műanyag helyett a bambuszból készült…