CUKORMENTES Tiramisu – brownie??

Hozzávalók:
– 100 g cukormentes étcsokoládé
– 100 g vaj
– 75 g liszt
– 25 g darált mandula
– 25 g négyszeres erősségű édesítő
– 2 tojás
– 1 kk sütőpor
– 10 g cukrozatlan kakaópor
– 1 csipet só
– 2 lefőzött presszó kávé
– 2 csapott kk négyszeres erősségű édesítő

Cukormentes tiramisu réteg:

– 3 tojás
– 1 ek négyszeres erősségű édesítő
– 250 g mascarpone
– őrölt vanília
– 1 csomag expressz zselatin fix

Tetejére:
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
Az étcsokoládét vajjal – vízgőz felett – megolvasztjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojást az édesítővel kissé habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajas csokoládét, a lefőzött kávéból egy evőkanálnyit, és belekeverjük a száraz hozzávalókat.
Egy 18 x 18 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha a beleszúrt villa vagy hústű még egy kicsit ragacsosan jön ki.
A maradék kávét beédesítjük két csapott kávéskanál édesítővel. A forró brownie-t alaposan megszúrkáljuk, és meglocsoljuk a kávéval majd hűlni hagyjuk.

A tiramisu réteghez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk. A tojássárgáját kikeverjük édesítővel, vaníliával és a mascarponéval. Több részletben hozzáadjuk a zselatin fixet, majd azonnal hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. A mascarponés krémet a brownie alapra kenjük, és hűtőbe tesszük pár órára.

A megdermedt süteményt 9 kockára vágjuk, és a tetejét alaposan megszórjuk a cukrozatlan kakaóporral.

További tippek és receptek