Cukormentes mogyoróvaj ?

Hozzávalók:
? 350 g pörkölt, sótlan földimogyoró,
? 1 ek olaj,
? 1 ek eritrit (ízlés függő, ha édesebben szeretitek, adjatok hozzá +1 evőkanállal),
? 0,5 tk só.

Elkészítés:
? Mérjünk ki 75 g mogyorót, és ezt az adagot csak rövid ideig daráljuk (ők felelnek a roppanósságért), majd tegyük félre.
? 1 percig turmixoljuk a maradék mogyorót, kicsit kapargassuk le a turmix oldaláról a feltapadt masszát, majd további egy percig keverjük.
? Az olaj kicsapódása miatt fényes lesz a massza. Ha ezt látjuk, adjuk hozzá a sót, az olajat és az eritritet, majd turmixoljuk tovább még egy percig. A végén a maradék durvára darabolt mogyorót keverjük el benne. ?

További tippek és receptek