Cukormentes fánk🍩

Hozzávalók:
fánk👇🏻
🤎 150 g mandulaliszt,
🤎 35 g édesítőszer,
🤎 2 tk sütőpor,
🤎 1 csipet só,
🤎 4 tk vaj,
🤎 80 ml cukrozatlan habtejszín,
🤎 2 db tojás,
🤎 2 teáskanál vanília kivonat,
kakaó bevonat👇🏻
🤎 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor,
🤎 20 ml mandulatej,
🤎 3 teáskanál édesítőszer.

Elkészítés:
A fánkhoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd egy másik tálban a nedveseket is jól összedolgozzuk. Ezután egybeöntjük a kettőt, masszává dolgozzuk, egy habzsákba töltjük és a fánkformába nyomjuk a tésztát. 180 fokos sütőbe tesszük őket és 15 percig sütjük.
A kakaós bevonathoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd a kihűlt fánkok tetejét megforgatjuk a kakaós szószban. Ha szeretnénk egy kicsit feldobni, akkor szórhatunk még rá liofilizált gyümölcsöt.

További tippek és receptek