CUKOR- és LAKTÓZMENTES aszalt szilvás kacsamell

Hozzávalók:
🤎 15 dkg aszalt szilva,
🤎 2 dl száraz vörösbor,
🤎 60 dkg kacsamell (2 db bőrös, kicsontozott),
🤎 1 db zsemle,
🤎 3 dl laktózmentes tej,
🤎 1 db tojás,
🤎 1 nagy db alma,
🤎 só ízlés szerint,
🤎 gyömbér ízlés szerint (őrölt),
🤎 szerecsendió ízlés szerint.

Elkészítés:
👉 Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a laktózmentes tejbe.
👉 A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba.
👉 A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk, majd kevés gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
👉 A kacsamelleket (húsos oldalukkal felfelé fektetve) beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel, félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
👉 Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe tesszük a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
👉 A sütőből kivéve, fogyasztás előtt rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.

További tippek és receptek