A fagyasztó az egyik legjobb barátunk a konyhában, hisz hosszútávon tökéletesen tartósítja ételeinket.

Elengedhetetlen konyhai eszköz, viszont tisztában kell lennünk azzal, hogy mit és meddig tárolhatunk benne. 😳

Például az alábbi alapanyagokat jobb, ha nem fagyasztjuk le. ❌❄️👇

🥚 Tojás: a benne lévő folyadék megfagyasztva kitágul, ezáltal szétfeszíti a héjat, melynek célja a védelemnyújtás lenne.
🍶 Tej: ha magas zsírtartalmú a tej, akkor kifagyasztás során hajlamos becsomósodni.
🧀 Sajt: a fagyasztás kiszárítja a sajtot és morzsás állagúvá teszi.
🥩 Kiolvasztott húsok: nem szabad őket újra lefagyasztani, mivel a felengedés során sokat veszít nedvességtartalmából, ami az állagát teljesen megváltoztatja.
🥔 Burgonya: nyers burgonyát fagyasztóban tárolni nem célszerű, mivel sok vizet tartalmaz, így kiolvasztva pépes állagú lesz.

További tippek és receptek