Az ételek tartósításának egyik legpraktikusabb módja a fagyasztás. A hűtve tárolás nem mai “találmány”, már bevett módszer, amit már régóta alkalmaznak.
A fagyasztás lényege, hogy az ételben lévő mikroorganizmusok szaporodását megakadályozzuk a hőfok drasztikus csökkentésével. A fagyasztással és főleg a gyorsfagyasztással nem sérülnek a különféle vitaminok, így majdnem teljesen megmaradnak a zöldségekben, gyümölcsökben.
Az élelmiszerek fagyasztása és azok tárolása nem nagy ördöngösség, érdemes azonban néhány tippet követni ahhoz, hogy jól működjön a rendszerezés.
1️⃣ Nem fagyasztható le minden.
2️⃣ Mindent, amit beteszel, címkézz fel.
3️⃣ Semmi sem tart örökké.
4️⃣ Tárold légmentesen.
5️⃣ A fagyasztó rendszeres leolvasztása nagyon fontos.