Sárgarépafasírt karalábéval cukor-, és tejmentesen

Hozzávalók:
? 4 db közepes sárgarépa,
? 1 db közepes karalábé,
? 3 ek zabpehely,
? 2 db tojásfehérje,
?2 ek lenmag,
?2 kávéskanál só,
?petrezselyem ízlés szerint,
?1 ek zsemlemorzsa (rozskenyérből).

Elkészítés:
Sajtreszelőn lereszeljük a répát, káposztareszelőn pedig lereszeljük a karalábét. Állni hagyjuk egy fél órát, majd kicsit kinyomkodjuk. Összekeverjük a sóval, a zabpehellyel, a lenmaggal, majd 2 órát állni hagyjuk. Hozzákeverjük a tojásfehérjét és a petrezselymet. Vizes kézzel gombócokat formázunk és zsemlemorzsában megforgatjuk. A tetejét megszórjuk lenmaggal, majd közepes hőfokon bő olajban addig sütjük, amíg megpirul.?

További tippek és receptek