Hozzávalók:
- 1 kg pucolt alma
- 25 dkg apró szemű zabpehely
- 3 dl kókusztej
- 40 g édesítő
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 db M-es tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet himalájai só
A zabpelyhet összekeverjük a kókusztejjel, a sütőporral és az édesítővel, majd 5-10 percet állni hagyjuk. Hozzáütjük a tojást, majd ízesítjük a fahéjjal és a csipet sóval. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát belekeverjük a zabpelyhes masszába, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk és egyenletesen eloszlatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, érdemes megvárni, hogy kihűljön, mert úgy könnyebben szeletelhető.