Hozzávalók:
- 2 csokor friss medvehagyma (kb. 100g)
- 350 g krumpli (tisztított mennyiség)
- 80 g vaj
- 1 ek olaj
- só, bors
- 0,25 db szerecsendió
- 1,2 liter zöldségalaplé
- 0,25 db citrom leve
- 200 ml tejszín
A medvehagymát felaprítjuk, és a megtisztított krumplit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy lábasban a vaj-olaj keveréken 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ezután a citromlével együtt leturmixoljuk. Érdemes sokáig járatni a gépet, hogy ne maradjon szálas a medvehagymától. Beleöntjük a tejszínt, majd ha újra felforrt, kész is vagyunk.
Forrás: https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/tejszines-medvehagyma-kremleves/