Tejszínes medvehagyma-krémleves ?

Hozzávalók:

  • 2 csokor friss medvehagyma (kb. 100g)
  • 350 g krumpli (tisztított mennyiség)
  • 80 g vaj
  • 1 ek olaj
  • só, bors
  • 0,25 db szerecsendió
  • 1,2 liter zöldségalaplé
  • 0,25 db citrom leve
  • 200 ml tejszín

A medvehagymát felaprítjuk, és a megtisztított krumplit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy lábasban a vaj-olaj keveréken 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ezután a citromlével együtt leturmixoljuk. Érdemes sokáig járatni a gépet, hogy ne maradjon szálas a medvehagymától. Beleöntjük a tejszínt, majd ha újra felforrt, kész is vagyunk. 

Forrás: https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/tejszines-medvehagyma-kremleves/

További tippek és receptek