Hozzávalók:
- 35 – 40 dkg frankfurti virsli
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg kelkáposzta
- 40 dkg krumpli
- só, bors
- 1 csapott tk pirospaprika
- 1 csapott tk szárított majoranna
- 1 mk őrölt kömény
- 1,6 l víz
- 15 dkg tejföl
- 1 tk liszt
A frankfurti leves kezdéseként a virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát és a kis kockára vágott krumplit. Az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, majd összekeverjük és felöntjük a vízzel.
Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc). Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket. Ha egy kicsit kihűl a frankfurti leves, már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!
Forrás: https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/frankfurti-leves-a-klasszikus-teli-kaja/