Hozzávalók:
- 200 g rizs
- 400 ml víz
- só, bors
- 2-3 ek olaj
- 1/2 db kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek zöld pesztó
- 1 db csirkemell
- 1 db cukkini
- 1 fej hagyma
- 100 g fagyasztott zöldborsó
A rizst összekeverjük kétszeres mennyiségű vízzel, sóval, borssal, és 10-15 perc alatt magas fokozaton (800 W) megpuhítjuk a mikróban.
A raguhoz a csirkemellet kis kockákra vágjuk, és az olajon, magas hőmérsékleten elkezdjük pirítani, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket felszeleteljük. A cukkinit és a paprikát rádobjuk a húsra, és további 2-3 percig pirítjuk. Ekkor rátesszük a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát, majd ha az egész kicsit lepirult, lejjebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a borsót és a pesztót. Belekeverjük a rizst, összeforgatjuk az egészet, és kész is.
Forrás: https://streetkitchen.hu/instant/egyserpenyos-kajak/zoldseges-csirkes-egyserpenyos-egytaletel/