Hozzávalók:
- 600 g krumpli
- 3 db nagy padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 70 g paradicsompüré
- 600 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 300 g füstölt sajt
- olívaolaj
A krumplit megfőzzük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A padlizsánból szintén fél centi vastag szeleteket vágunk, majd megkenjük őket vékonyan olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk kevés olívaolajon, hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zöldfűszerekkel. 10 percig forraljuk alacsony lángon.
Egy magas falú tepsi alját megkenjük olívaolajjal, majd lerakjuk a felkarikázott főtt krumplit, amit sózunk, borsozunk. Ráteszünk egy réteg paradicsomszószt, amire sajtot reszelünk és rárakjuk a padlizsán felét. Folytatjuk a rétegelést úgy, hogy a legtetején sajt legyen. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Forrás: https://streetkitchen.hu/vegetarianus-etelek/vega-rakott-padlizsan/