LAKTÓZMENTES PIKÁNS BORSÓFŐZELÉK??

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 2 ek. laktózmentes vaj vagy margarin, 2 ek. étolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl húsleves alaplé, 1-1,5 dl kókusztejszín, só, borsra.

A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát pedig nyomd szét! A vajat és az olajat egy lábasban hevítsd és dobd rájuk a vöröshagymát, majd párold üvegesre, közben adj hozzá 2-3 evőkanál alaplevet!

Ha a hagyma üvegesre párolódott, add hozzá a fokhagymát és 1-2 percig így kevergesd, majd add hozzá a borsót és az alaplével öntsd fel!

Fedő alatt 10-12 percig fől, majd húzd le tűzhelyről, vedd két felé és az egyik adagot botmixerrel turmixold össze! Keverd össze a pürésített és a darabosra hagyott főzeléket, majd öntsd hozzá a kókuszos főzőkrémet és tedd vissza a tűzhelyre!

Legvégül forrald össze, közben enyhén sózhatod-borsozhatod, majd üresen vagy feltéttel tálalhatod!

További tippek és receptek