NARANCSOS FAHÉJPUDING MÉZES DIÓVAL? ? ?

Hozzávalók: 4 dl növényitej, 1 dl növényitejszín, 2 tojássárgája, 3 dkg étkezési keményítő, 7 dkg eritrit, 1 tk őrölt fahéj, 1 db narancs reszelt héja, 5 dkg dió, 2 ek méz.

A tejet a fahéjjal és a narancshéjjal felforraljuk. Közben a tojások sárgáját, a keményítőt és a cukrot simára keverjük a tejszínnel. A forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez öntjük, majd az egészet vissza a lábasba. Közepes tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.

A kész pudingot poharakba adagoljuk. A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Rácsurgatjuk a mézet, és egy-két perc alatt karamellizáljuk. A diót tálalás előtt kanalazzuk a pudingok tetejére.

További tippek és receptek