TEJSZÍNES MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES? ? ?

Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma, 1 ek. olívaolaj, 1 db nagyobb burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 8 dl víz, 1 db leveskocka, 2 dl növényi főzőtejszín, só, bors.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, és felengedjük meleg vízzel! Amíg felforr, addig a medvehagymát megmossuk, és vastag szárától megtisztítjuk! Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, majd forrástól számítva kb. 5-8 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk!

Visszatesszük a tűzhelyre, a tejszínt simára keverjük 1-2 kanál levessel, és a gyöngyöző levesbe öntjük folytonos keverés mellett.

Megkóstoljuk és ha kell, megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, a tejszínnel éppen csak forrásig főzzük! Pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálalhatjuk is!

További tippek és receptek