Hozzávalók:
👉 100 g vaj
👉 1 kg tisztított vöröshagyma
👉 50 ml vörösbor
👉 50 ml sötét balzsamecet
👉 2 l csirke- vagy marha alaplé
👉 100 g füstölt húsos szalonna
👉 6 szál kakukkfű
👉 2 szál rozmaring
👉 4 db babérlevél
👉 ½ csokor petrezselyem
👉 só, bors
👉 200 g Gruyère sajt
Elkészítés:
Egy lábosban felmelegítjük a vajat, rádobjuk a vöröshagymát és kb. 30 percig karamellizáljuk. Erre az alapra zúdítjuk a vörösbort és a balzsamecetet, amit beredukálunk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a szalonnát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babérlevelet és a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük ezt az alapot, amíg kb. 1,5 l-re redukálódik. Ha elkészült a leves, akkor a fűszercsokrot kiemeljük belőle, és a levet hőálló levesestányérokba merjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, aztán visszatesszük a sütőbe grillfunkción, és kb. 5 perc alatt rásütjük a sajtot. 😌