Hozzávalók (8 adaghoz):
az alaphoz:
👉 100 g Gabiyo reform keksz
👉 50 g VegaJó Vegaföl
a krémhez:
👉 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
👉 200 ml cukormentes kókusztej
👉 1 doboz VegaJó Cottage
👉 1015 ml (ízlés szerint) vegán, cukormentes fehércsoki ízesítésű csepp vagy helyette Süssina
👉 10 g agaragar + 10 ml víz
a tetejére:
👉 80 g vegán, cukormentes fehércsoki
Elkészítés:
Az alaphoz összedaráljuk a reform kekszet, majd a Vegaföllel alaposan átdolgozzuk. Ekkor teljesen formázható alapot kapunk. Ezt egy kisebb méretű szilikon tortaformában ellapíthatjuk. Figyeljünk rá, hogy teljesen egynemű legyen, ne porhanyós, akkor lesz szép a torta alapja.
A pudingot egy kevés növényi tejhelyettesítővel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi növényi tejhelyettesítővel, és sűrűre főzzük. Ahogy kihűlt, hozzáadjuk a Cottage-t, valamint az ízesítőt, és összedolgozzuk. Az agaragart kikeverjük a vízzel, majd forrástól számított 1-2 percig főzzük. Utána a krémhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk. Beöntjük a keksz alapra. A fehércsokiból 70 g-ot megolvasztunk, majd ez megy a krém tetejére. Ezután a maradék fehércsokit díszítésnek használjuk.
Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeletekre vágva fogyaszthatjuk. 🥧👌