Hozzávalók:
✔️ 150 g szobahőmérsékletű laktózmentes vaj
✔️ 130 g kristálycukor
✔️ 1 csomag vaníliás cukor
✔️ 3 db tojás
✔️ 110 ml laktózmentes tej
✔️ 220 g finomliszt
✔️ 1 csomag sütőpor
✔️ 1 csipet só
✔️ 250 g szeder
Elkészítés:
A szedres pite elkészítésének első lépéseként összeállítjuk a tésztát. Ehhez a laktózmentes vajat elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd mehetnek bele a tojások, egy újabb keverés, és végül hozzáadjuk a laktózmentes tejet, a lisztet, a sütőport és a sót is. Egy tepsibe simítjuk a tésztát, megszórjuk a szederrel, és a 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre