Mi is az a sörélesztő pehely, és miért lehet jó használni? 🤔

A sörélesztő pehely egy szabad szemmel nem látható, mikroszkopikus méretű egysejtű gombából készül, amit komlón vagy csíráztatott árpamalátán tenyésztenek. Az erjedést követően az élesztőgombát inaktiválják, így nem tartalmaz élesztősejteket, ezért nem kell attól tartani, hogy más gombák túlszaporodását idézné elő a szervezetben. 😁👌

Íme 5 dolog, amire jó lehet a sörélesztő pehely:
✔️ energiát adhat és jót tehet az immunrendszernek.
✔️ segíthet kontrollálni a vércukorszintet, javíthatja a glükóztoleranciát.
✔️ csökkentheti a rossz (LDL) és növelheti a jó (HDL) koleszterint.
✔️ parmezánra emlékeztető íze miatt, kedvelt sajthelyettesítő lehet.

Te próbáltad már? ☺️

További tippek és receptek