Laktózmentes zabpelyhes túrógombóc 🥰

Hozzávalók:
✔️ 250 g laktózmentes túró
✔️ 2 db tojás
✔️ 40 g porcukor
✔️ 60 g zabpehely
✔️ 1 csipet só
a pirított zabpehely morzsához:
✔️ 130 g zabpehely
✔️ 1 csipet só
✔️ 40 g laktózmentes vaj
✔️ 2 ek porcukor
a tetejére:
✔️ 150 g laktózmentes tejföl
✔️ 1 mk őrölt fahéj
✔️ 5 ek porcukor

Elkészítés:
A laktózmentes túrót villával alaposan áttörjük, majd összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral, a zabpehellyel és a sóval. Ping-pong labda méretű golyókat formázunk a túrós keverékből, és egyszerre 5-6 db-ot gyöngyöző, enyhén sós vízbe dobunk, majd ha feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főzzük őket. Ha az elején kissé letapadnának, egy villával óvatosan szedjük fel az edény aljáról a gombócokat, és ügyeljünk rá, hogy semmiképp se zubogjon a víz, különben széteshetnek.
Miközben fő az első adag gombóc, a morzsához a zabpelyhet aprítóba rakjuk és durvább szeműre őröljük. Egy serpenyőben, közepesnél kicsit magasabb fokozaton, folyamatosan kevergetve lepirítjuk a zabpehelymorzsát, majd belerakjuk a laktózmentes vajat és a porcukrot, és alaposan összekeverjük. Ebbe a morzsába forgatjuk bele még melegen a lecsepegtetett gombócokat.
Az elkészül túrógombócokat laktózmentes tejföllel tálaljuk és megszórjuk a fahéjjal elkevert porcukorral. Jó étvágyat kívánunk hozzá! 😊

További tippek és receptek