Cukormentes édes chiliszósz 🌶️

Hozzávalók:
👌 1 db piros madárszem chilipaprika
👌 1 db csípős zöldpaprika
👌 1 db piros kaliforniai paprika
👌 3 gerezd fokhagyma
👌 60 g rizsecet
👌 1 ek szójaszósz
👌 180 ml víz
👌 10 – 20 g folyékony édesítőszer
👌 20 g kukoricakeményítő

Elkészítés:
Az édes chiliszósz elkészítéséhez a háromféle paprikát nagyon apró, finom darabokra vágjuk. Beledobjuk egy gyorsforralóba, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd felöntjük a rizsecettel, a szójaszósszal és 150 ml vízzel. Mehet hozzá az édesítőszer is, majd alaposan elkeverjük, és közepes lángon 20-25 percig forraljuk. A maradék vizet csomómentesre keverjük a keményítővel, majd hozzáöntjük a chiliszószhoz és összeforraljuk vele, míg besűrűsödik – ez forrástól számítva 1-2 perc. Ezután botmixerrel leturmixoljuk, lehűtjük és üvegbe töltjük. Nagyságrendileg 2 hétig tuti eláll a hűtőben. 😉

További tippek és receptek