Hozzávalók:
✔️ 700 g egész csirkemell
✔️ só, bors
✔️ 90 g laktózmentes mozzarella snack rúd
✔️ 700 g burgonya
✔️ 200 ml laktózmentes tejszín
✔️ 80 g paradicsompesztó
✔️ 1 ek laktózmentes vaj
✔️ ½ csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet a két mell illeszkedésénél ketté, majd legyezőbe vágjuk: a közepénél hosszanti irányban elkezdjük bevágni, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk teljesen át, mert akkor nem tudjuk egyben kinyitni. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a közepébe helyezzük a laktózmentes mozzarella rudat, és szorosan feltekerjük. A végeinél fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne nyíljon szét.
A burgonyát megpucoljuk, és minél vékonyabb (kb. 3 mm-es) karikákra vágjuk. Kicsit megsózzuk – de csak csínján, mert a pesztó, amivel majd nyakon öntjük a krumplit, már alapból sós. A laktózmentes tejszínben elkeverjük a pesztót. A krumplikarikákat egy sütőtál aljára egyengetjük, rátesszük a csirkét, leöntjük a pesztós tejszínnel, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd rákanalazzuk a csirke tetejére a laktózmentes olvasztott vajat, és további 10 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, és megszórjuk aprított petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk hozzá! 👌