Cukormentes répatorta muffin 🧁

Hozzávalók:
😋 3 db tojás
😋 160 g eritrit
😋 100 ml olaj
😋 60 g dió
😋 1 db citrom reszelt héja
😋 200 g sárgarépa
😋 160 g finomliszt
😋 6 g sütőpor
😋 1 csipet só
a tetejére:
😋 250 g cukormentes mascarpone
😋 2 ek eritrit
😋 pár csepp vanília aroma

Elkészítés:
A cukormentes répatorta-muffin elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd mehet hozzá az olaj, az apróra vágott dió, a citromhéj, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa, végül pedig a liszt, a sütőpor és a só is. Homogénre keverjük a tésztát, és fagyiskanál vagy egy sima kanál segítségével muffinkapszlikkal bélelt muffinformába adagoljuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a muffinokat. A cukormentes mascarponét kihabosítjuk, majd ha már stabilabb krémet kaptunk, hozzáadjuk az eritritet és a vanília aromát, átkeverjük, és habzsákból kidíszítjük vele a sütik tetejét. 🤩

További tippek és receptek