Hozzávalók:
👉 300 g édesburgonya
👉 50 g puha vaj
👉 20 g eritrit
👉 1 db tojás
👉 50 g zabliszt
👉 50 g finomliszt
👉 50 g zabpehely
👉 1 mk sütőpor
👉 1 mk szódabikarbóna
👉 1 csipet só
👉 150 g cukormentes csokipasztilla
👉 1 csipet fahéj
Elkészítés:
Az édesburgonyás zabkeksz első lépéseként az édesburgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. A vajat kicsit kihabosítjuk az eritrittel, majd belekeverjük a tojást, a kihűlt pürét, és ezek után az összes többi hozzávalót is. Egy fagyiskanállal vagy két evőkanállal kiadagoljuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-27 perc alatt készre sütjük a kekszeket. 😋