Hozzávalók:
✔ 6 ek kristálycukor
✔ 600 ml laktózmentes tej
✔ 220 g rizs
✔ 400 ml laktózmentes habtejszín
✔ 1 csomag vaníliás cukor
✔ 30 g laktózmentes vaj
a tálaláshoz:
✔ 4 – 5 db laktózmentes karamella
Elkészítés:
A karamellás tejberizs első lépéseként a cukrot egy lábasban, közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd felöntjük 250 ml forró laktózmentes tejjel, és megvárjuk, amíg újra felolvad a karamell. A rizst átmossuk, és a karamellás-tejes alapba öntjük. Mikor magába szívta a folyadékot, hozzáöntjük a maradék laktózmentes tejet, a laktózmentes tejszínt és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon puhára főzzük a rizst, majd elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a laktózmentes vajat, és 5-10 percre lefedjük. Ha letelt az idő, átkeverjük, tálakba szedjük, és laktózmentes karamella darabokkal megszórva tálalhatjuk is. 👌