Hozzávalók:
👌 4 db birsalma (600 g)
👌 4 ek cukor
👌 2 rúd fahéj
👌 1 tk őrölt szegfűszeg
👌 20 g vaníliás cukor
👌 8 – 900 ml víz
👌 150 ml laktózmentes tejszín
👌 ½ db citrom leve
Elkészítés:
A laktózmentes tejszínes birsalmakrémleves elkészítéséhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat, és kisebb kockákra vágjuk. A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd beledobjuk az almakockákat, a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, és felöntjük a vízzel. 25-30 percig főzzük, hogy az alma megpuhuljon, ezután alaposan leturmixoljuk, majd átszűrjük egy szűrőn, hogy még krémesebb legyen a leves. Felöntjük a laktózmentes tejszínnel, forralunk rajta még egyet, és ízlés szerint teszünk bele pár csepp citromlevet. Melegen vagy lehűtve, mandulaszeletekkel megszórva tálalhatjuk is. Egészségetekre! 🤗