Hozzávalók:
👌 200 g gluténmentes szélesmetélt
👌 só
👌 80 g lágy vaj
👌 200 g darált dió
👌 100 g porcukor
a tálaláshoz:
👌 100 g baracklekvár
👌 2 tk porcukor
Elkészítés:
A diós tészta egyszerű, de nagyszerű ebéd vagy vacsora lehet, amit könnyen elkészíthetünk. Első lépésként a gluténmentes tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük, és egy keverőtálban összekeverjük a vajjal, hogy jól bevonja a forró tésztát. A diót elkeverjük a porcukorral, a tésztára szórjuk, és alaposan összeforgatjuk. A kész tészta tetejére kanalazunk egy jó nagy adag lekvárt, és porcukorral meghintve tálalhatjuk is. 😋