Hozzávalók:
a töltelékhez:
👉 650 g fagyasztott meggy
👉 70 g eritrit
👉 2 ek kukoricakeményítő
👉 1 db citrom
a morzsához:
👉 60 g finomliszt
👉 60 g mandulaliszt
👉 40 g zabpehely
👉 110 g szeletelt mandula
👉 160 g eritrit
👉 110 g vaj
👉 1 ek mandula aroma
Elkészítés:
A meggyet egy lábasban főzzük össze az édesítővel, a kukoricakeményítővel, valamint a citrom levével és reszelt héjával. Várjuk meg míg besűrűsödik, majd egy kerámia tál aljába egyengessük el.
A morzsa elkészítéséhez a száraz összetevőket egy tálban keverjük el, majd keverjük hozzá a mandula aromát és az olvasztott vajat is. Morzsoljuk a meggy tetejére, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük aranybarnára. 👌