Vegán chilis bab🌱

Hozzávalók:
👉 1 vörösbab konzerv
👉 1 kukorica konzerv
👉 5 dkg aszalt paradicsom
👉 2 dkg szeletelt jalapeño
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 darabolt paradicsom konzerv
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 nagyobb vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 5 dl zöldség alaplé
👉 1 csipet őrölt római kömény
👉 1 csipet őrölt fahéj
👉 1 csipet szárított oregánó
👉 1 csipet őrölt gyömbér
👉 1 csipet őrölt koriander
👉 1 teáskanál füstölt őrölt pirospaprika
👉 1 evőkanál paradicsompüré
👉 fél kávéskanál kakaópor
👉 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Első lépésként finomra vágjuk a vöröshagymát, majd megfuttatjuk három evőkanál olajon. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a szintén kis darabokra vágott aszalt paradicsomot, a szeletelt jalapeño paprikát, és közepes lángon pár percig együtt pirítjuk őket. Beledobjuk a leszűrt, átmosott kukoricát és a vörösbabot, majd ráöntjük a paradicsom konzervet és a zöldség alaplevet. A kakaó kivételével hozzáadjuk az összes fűszert, és kis lángon egy szűk órán át főzzük. Utána mehet bele a kakaópor, a felaprított paprika és a sűrített paradicsom, és pár percig még forraljuk őket együtt.
Egy finom mexikói ebéd lehet akár az egész család számára. 😋

További tippek és receptek