Vegán babfasírt🌱

Hozzávalók:
👉 2 konzerv vörösbab
👉 ½ szál sárgarépa
👉 1 fej vöröshagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 só, bors ízlés szerint
👉 2 tk sriracha szósz
👉 12 g étkezési keményítő
👉 1 ek vegán zsemlemorzsa
👉 70 g finomliszt
👉 1 db vegán zsemle
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
Kezdjünk azzal, hogy a vörösbabot leszűrjük, átmossuk és egy aprítógépben krémesre aprítjuk. Belekanalazzuk egy tálba, és hozzákeverjük a lereszelt répát, a finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a srirachát, a keményítőt, a vegán zsemlemorzsát és a finomlisztet. Ezek után, a vegán zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk a levét és ezt is beledolgozzuk a masszába.
A babos alapból kb. 40 g-os golyókat formázunk és forró olajban kisütjük őket. A megsült babfasírtokat papírtörlőn lecsepegtetjük, mielőtt tálalnánk. 👌

További tippek és receptek