Laktózmentes zöldségragus töltött sütőtök 🤩

Hozzávalók:
✌️ 1,5 kg sütőtök
✌️ 250 g bulgur
✌️ 2 ek étolaj
✌️ 250 g padlizsán
✌️ ½ szál sárgarépa
✌️ ½ db piros kaliforniai paprika
✌️ 1 db paradicsom
✌️ 1 tk szárított oregánó
✌️ só, bors ízlés szerint
✌️ 120 g laktózmentes feta sajt

Elkészítés:
A zöldségragus töltött sütőtök elkészítéséhez a tököt félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét. A magokra nem lesz szükség, viszont a húst hagyjuk meg. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a felezett és a kikapart tököket is, és 200 fokos sütőbe tesszük. A kis tökkockákat 10-15 perc, a nagyot 40 perc után kivesszük a sütőből. A lényeg, hogy ne puhuljon meg teljesen a felezett tök, a kicsi viszont igen.
A bulgurt enyhén sós, bő lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben és elkezdjük pirítani rajta a kb. 0,5 centis kockákra vágott padlizsánt és répát. Kb. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott kaliforniai paprikát, és a kocsonyás résztől megszabadított, kis kockákra vágott paradicsomot is. Ízesítjük oregánóval, sózzuk, borsozzuk és kb. további 1 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a zöldséges raguhoz a bulgurt és a sült tökkockákat is, és átforgatjuk. A felezett tököket megtöltjük a raguval, a tetejére morzsoljuk a laktózmentes feta sajtot és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt kissé megbarnul a tetején. 👌

További tippek és receptek