Hozzávalók:
✔️ 600 g főtt cékla
✔️ 400 ml víz
✔️ ½ mk mustármag
✔️ ½ mk egész köménymag
✔️ ½ mk só
✔️ 3 ek 10%-os ecet
✔️ 6 db édesítő tabletta
Elkészítés:
A főtt céklát megpucoljuk (ha esetleg még nincs) és vékony, kb. 3 mm-es karikákra vágjuk, majd beletesszük az üvegbe.
A vizet elkezdjük felforralni. Amíg a víz felforr, az üvegbe tesszük a mustármagot, a köményt és a sót, majd felöntjük a forró vízzel. Beletesszük az ecetet és az édesítőt is, majd rátekerjük a kupakot, és fejjel lefelé hagyjuk lassan kihűlni. A legjobb, ha egy rongyba még betekerjük.
Minimum egy hetet hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. 👌