Vegán teriyaki sütőtök 😋

Hozzávalók:
👌 ½ db sütőtök
👌 3 – 4 ek olívaolaj
👌 2 ek teriyaki szósz
👌 1 tk étkezési keményítő
👌 só, őrölt bors ízlés szerint
👌 3 ek szezámmag
👌 200 g rizs
👌 400 ml víz
👌 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, kiszedjük a magjait, a húsát pedig kisebb, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Ráöntjük az olajat és a teriyaki szószt, rászórjuk a keményítőt, a borsot és a szezámmagot, alaposan átforgatjuk, majd elterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre, hogy megpuhuljon a sütőtök. Közben átmossuk a rizst, egy edényben kb. 1 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, majd felöntjük a vízzel, és készre főzzük. A sütőtököt, ha szükséges még sózzuk, majd petrezselyemmel megszórva, a rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! 🤗

További tippek és receptek