Hozzávalók:
👉 3 ek étolaj
👉 1 fej vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 300 g kelkáposzta
👉 3 szál kakukkfű
👉 2 tk szárított majoranna
👉 1 tk szárított rozmaring
👉 2 csipet őrölt szerecsendió
👉 só, bors ízlés szerint
👉 800 ml víz
👉 160 g burgonya
👉 ½ csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves elkészítésének első lépése, hogy az olajat felhevítjük egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát és fokhagymákat. A kelkáposztát felcsíkozzuk és ez is mehet a hagymákra. Hozzádobjuk a kakukkfüvet, a majorannát és a rozmaringot, mehet rá szerecsendió, a só és a bors is, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével. A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Amikor a burgonya is megpuhult, beledobjuk a petrezselymet és botmixerrel alaposan leturmixoljuk a levest. Egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy kellően selymes textúrát kapjunk és már tálalhatjuk is. Tányérba szedjük és pirított, csíkozott mandulát szórunk a tetejére. 👌