Hozzávalók:
✔️ 3 ek olívaolaj
✔️ 2 fej vöröshagyma
✔️ 7 db paradicsom
✔️ 7 db tv paprika
✔️ 3 gerezd fokhagyma
✔️ só, bors ízlés szerint
✔️ 500 g füstölt tofu
✔️ 200 ml víz
✔️ 2 tk fekete só
✔️ 2 tk kurkuma
Elkészítés:
A tofus lecsó elkészítésének első lépéseként egy kevés olívaolajon lepirítjuk a finomra aprított vöröshagymát és 4-5 perc alatt üvegesre pároljuk. Közben felkockázzuk a paradicsomot és a tv-paprikát. A felszeletelt fokhagymát rádobjuk a hagymára, majd mehet hozzá a paprika és a paradicsom is. Sózzuk, borsozzuk, öntünk rá egy kevés vizet, majd lefedve 12-15 percig rotyogtatjuk, amíg megpuhulnak és levet engednek a zöldségek. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, belemorzsoljuk a tofut, megszórjuk fekete sóval és kurkumával, majd 3-4 percig pirítjuk. A megfőtt lecsós alapba botmixerrel beleturmixolunk egy kicsit, majd beleöntjük a pirított tofut, további 2-3 percig főzzük és utána már tálalhatjuk is. ☺️