Glutén- és laktózmentes túrógombóc 😊

Hozzávalók:
👉 250 g laktózmentes túró
👉 2 ek rizsliszt
👉 2 ek porcukor
👉 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
👉 1 db tojás
👉 ½ db citrom reszelt héja
👉 2 tk citromlé
👉 só ízlés szerint
👉 150 g sótlan pirított földimogyoró
👉 1 mk őrölt fahéj
👉 1 doboz laktózmentes tejföl (330 g-os kiszerelés)
👉 1 ek porcukor

Elkészítés:
Első lépéseként a laktózmentes túrót egy nagyobb keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a rizslisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojás különválasztott sárgáját. Egy villával alaposan átkeverjük és 30 percre félretesszük pihenni. Ha letelt az idő, belereszeljük a citrom héjat és hozzáöntjük a citromlevet is. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a masszába forgatjuk. Enyhén sós, gyöngyöző vízben kb. 8 perc alatt kifőzzük a vizes kézzel megformázott kis golyókat.
Ez idő alatt, amíg főnek a gombócok, a mogyorót a fahéjjal egy aprítóban morzsává zúzzuk. A kifőtt golyókat meghempergetjük a mogyorómorzsában, majd tányérra szedjük.
Tálaláskor a tetejére kanalazhatunk egy jó nagy adag laktózmentes tejfölt és megszórhatjuk egy kevés porcukorral. 😋

További tippek és receptek