Gluténmentes rukkolás csicserikrém 🌱😋

Hozzávalók:
👉 200 g csicseriborsó
👉 2 ek tejföl
👉 8 dkg rukkola
👉 1 közepes db újhagyma zöldje
👉 só ízlés szerint
👉 1 teáskanál olívaolaj
👉 1 kávéskanál fokhagymakrém (vagy friss fokhagyma, ízlés szerint)
👉 kurkuma ízlés szerint

Elkészítés:
A rukkolát az újhagyma zöldjével aprítógépbe tesszük, és ha eléri a pépes állagot, kikanalazzuk a gépből és félretesszük.
A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, és a tejföllel, a fokhagymával, a kurkumával, az olívaolajjal, illetve a sóval az aprítógépbe tesszük és pürésítjük, végül pedig összekeverjük a két pürét. Friss zöldségekkel tálaljuk. 😋

További tippek és receptek