Vegán thai tofuleves 🍲

Hozzávalók:
👉 20 dkg tofu
👉 0,5 dl földimogyoró olaj
👉 3 db újhagyma
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 10 db zellerlevél
👉 fél limeból nyert limelé
👉 2 ek szójaszósz
👉 1 ek curry paszta
👉 15 dkg rizstészta
👉 koriander ízlés szerint

Elkészítés:
Első lépésként a tofukat vágjuk kockákra, majd az olajon pirítsuk meg őket. Az újhagymákat és a vöröshagymákat vágjuk darabokra, majd a kaliforniai paprikát és a zellerzöldet is szeleteljük fel. A zöldség alaplevet egy lábosban forraljuk fel, majd tegyük bele az újhagymát, a paprikát, a vöröshagymát, a zellerlevelet, a limelevet, a szójaszószt és a curry pasztát. Körülbelül 5 percig hagyjuk a lábos tartalmát forrni, majd tegyük bele a tésztát és a tofut, és forraljuk tovább 5-10 percig. Forrón, friss korianderrel megszórva tálaljuk, díszítésként pedig lime darabot is rakhatunk hozzá. 😋

További tippek és receptek