Hozzávalók:
👉 25 dkg laktózmentes túró
👉 6 dkg laktózmentes tejföl
👉 7 dkg eritrit
👉 0,5 db citrom
👉 7 ek durván őrölt mandula
Elkészítés:
Első lépésként a laktózmentes túrót egy villa segítségével törjük össze, majd alaposan keverjük el a laktózmentes tejföllel és az eritrittel. Ezután keverjük bele a citrom lereszelt héját, végül adjunk hozzá 5 evőkanál darált mandulát, és alaposan keverjük el a túrós masszában. Körülbelül fél órára tegyük be a hűtőbe, hogy a gombócokat össze tudjuk állítani. Ezalatt egy serpenyőben pirítsuk meg a maradék 2 evőkanálnyi mandulát, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. A masszát vegyük ki a hűtőből, majd vizes kézzel formázzunk gombócokat, amelyeket a pirított mandulába forgassunk bele. Ízlés szerint azonnal tálalhatjuk is. 😋