Hozzávalók:
a tésztához:
👉 50 dkg gluténmentes liszt
👉 12 dkg eritrit
👉 2 db tojássárgája
👉 1 csipet só
👉 25 dkg margarin
👉 1 csomag gluténmentes sütőpor
👉 2 db tojás
👉 3 evőkanál tejszín
a töltelékhez:
👉 20 dkg alma
👉 1 db citrom héja
👉 20 dkg eritrit
👉 1 kiskanál fahéj
a tetejére:
👉 1 db tojássárgája
Elkészítés:
Először a tészta hozzávalóiból két cipót gyúrunk, majd egy órára a hűtőbe tesszük őket. Ameddig pihen, elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük az édesítőszerrel, a citromhéjjal és a fahéjjal. Mérsékelt tűzön 20-30 percig pároljuk.
A tésztából két lapot nyújtunk. Az első lapot sütőpapírral bélelt piteformába fektetjük, villával megszurkáljuk, és ráöntjük az almás tölteléket. A tetejére tesszük a másik kinyújtott lapot, majd tojássárgájával megkenjük, megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig aranybarnára sütjük. 😋