Idén karácsonykor nem maradhat le a húsmentes asztalról a SÜLT MÉZES SÁRGARÉPA 🍯🥕

Hozzávalók:
👉 2 nagy db sárgarépa
👉 1,5 ek méz
👉 1 db chili
👉 2 ek olívaolaj
👉 1 csipet só
👉 kakukkfű ízlés szerint
👉1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Elsőnek a sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk tetszés szerinti méretre. Kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az aprított chilit. Mérsékeljük a hőfokot, így tegyük hozzá a mézet, a kakukkfüvet, és sózzuk ízlésünk szerint. Pároljuk a zöldséget nagyjából 5-8 percig, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Az elkészült sárgarépára ízlés szerint szórjunk aprított petrezselymet, és már tálalhatjuk is az ünnepi asztalra. 🎄😋

További tippek és receptek