Hozzávalók:
👉 10 db gomba
👉 15 dkg vegán krémsajt
👉 5 dkg laktózmentes vaj
👉 5 szál snidling
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 levél bazsalikom
👉 1 dl növényi tejszín
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd fel kisebb darabokra, majd egy kivajazott serpenyőben pirítsd őket üvegesre. Közben pucolj meg és moss meg 2 db gombát, majd szedd ki a tönkjüket és vágd minél kisebb darabokra. Ezután add hozzá a hagymához és hagyd pirulni őket, majd vedd le a serpenyőt a tűzről.
Keverd össze a vegán krémsajtot a növényi tejszínnel, majd a gombás-hagymás keveréket is borítsd hozzá. Nyomd bele a fokhagymákat is, vágd bele a zöldfűszereket, majd ízlés szerint sózd, borsozd a krémet. A keveréket ezután töltsd a maradék gombafejekbe, majd helyezd a gombákat egy kivajazott tűzálló tálba. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd készre. 😋