Hozzávalók:
👉 50 dkg kelbimbó
👉 2 db tojás
👉 1 dl laktózmentes tejföl
👉 30 dkg laktózmentes reszelt sajt
👉 só, szerecsendió ízlés szerint
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 2 ek laktózmentes vaj
Elkészítés:
A kelbimbót mossuk meg, tisztítsuk meg, majd távolítsuk el a külső leveleit róla. Sós vízben főzzük puhára, majd csepegtessük le. A prézlit kevés olvasztott laktózmentes vajon pirítsuk meg, majd egy kivajazott jénaiba a kelbimbóval együtt rétegezve tegyük bele. A tojásokat verjük fel, sózzuk, ízesítsük szerecsendióval, majd keverjük össze a laktózmentes tejföllel és 10 dkg laktózmentes sajttal. A kelbimbók tetejét öntsük le az elkészült keverékkel, majd szórjuk meg az egészet a maradék sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőbe süssük addig, amíg meg nem pirul a teteje. 😋