Hozzávalók:
👉 20 dkg gluténmentes tészta
👉 5 dl tej
👉 8 dkg vaj
👉 5 dkg gluténmentes liszt
👉 5 dkg füstölt sajt
👉 5 dkg trappista sajt
👉 15 dkg sonka
👉 só, bors ízlés szerint
👉 szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben főzzük “roppanós” állagúra, majd szűrjük le, és hideg víz alatt mossuk át. A vajat egy lábosban melegítsük fel, majd folyamatosan keverve öntsük fel tejjel, közben pedig adjuk hozzá a reszelt sajt felét és ízlés szerint fűszerezzük. Az elkészült sajtos szószt keverjük össze a csíkokra vágott sonkával.
Ezután vegyünk elő egy hőálló tálat, vajazzuk ki, és rétegezzük a tésztát és a szószt addig, amíg ki nem töltjük a tál tartalmát. A tészta tetejét szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, majd előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt süssük készre. 😋