Glutén- és cukormentes mandulás körtetorta 🍐🥧

Hozzávalók:
🍐 9 ek vaj
🍐 9 ek xilit
🍐 2 db tojás
🍐 8 tk mandulaliszt
🍐 20 dkg darált mandula
🍐 0,5 tk sütőpor
🍐 3 db körte

Elkészítés:
A vajat keverjük krémesre a xilittel, majd a tojásokat egyesével adjuk hozzá és alaposan dolgozzuk össze. Szitáljuk bele a mandulalisztet, a sütőport, és végezetül keverjük hozzá a darált mandulát is. A tésztát ezután simítsuk el egy kivajazott és kimandulalisztezett kapcsos tortaformába.
Közben a körtét pucoljuk meg, távolítsuk el a csumáját és vágjuk vékony szeletekre. Helyezzük a szeleteket a tészta tetejére és hintsük meg darált mandulával. Előmelegített 190 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt süssük készre. 😋

További tippek és receptek