Hozzávalók:
👉 7 db sárgarépa
👉 3 db fehérrépa
👉 2 db retek
👉3 ek méz
👉 3 ek olívaolaj
👉 só, bors ízlés szerint
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 2 tk curry paszta
👉 5 dl zöldség alaplé
👉 2 dl kókuszital
👉 koriander ízlés szerint
Elkészítés:
Mossuk meg és hámozzuk meg a zöldségeket, majd negyedeljük fel őket. Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, tegyük bele a zöldségeket és a mézből, olívaolajból, sóból, borsból készült páccal kenjük be őket. Előmelegített 180 fokos sütőben fél óráig süssük. Közben a felaprított vöröshagymát is pirítsuk meg az olajon, majd nyomjuk bele a fokhagymát és adjuk hozzá a curry pasztát is. Amikor már a curry illatozni kezd, akkor adjuk hozzá a sült zöldségeket, keverjük össze az alapanyagokat és öntsük fel az alaplével. Ezután a kókuszitalt is adjuk hozzá, majd egy botmixerrel turmixoljuk krémesre, és melegítsük össze, de már ne forraljuk fel.
Tálaláskor díszíthetjük korianderrel és répa darabokkal. 😋