Laktózmentes ribizlis pohárdesszert 💜
Hozzávalók:
👉🏻 200 g piros ribizli,
👉🏻 1 tasak vaníliás pudingpor,
👉🏻 300 ml laktózmentes tej,
👉🏻 2 ek cukor,
👉🏻 3 db babapiskóta,
👉🏻 1 db tojásfehérje,
👉🏻 1 ek porcukor.
Elkészítés:
A laktózmentes tej felét a pudingporral csomómentesre keverjük, a másik felébe pedig beletesszük a kristálycukrot és felforraljuk. A babapiskótákat egy pillanatara belemártjuk a forró tejbe, hogy megpuhuljanak, majd félretesszük őket. A tűzről levéve, állandó keverés mellett belekeverjük a tejbe a hideg pudingporos tejet, majd visszatesszük a tűzre és továbbra is addig keverjük, amíg a puding a kívánt állagra sűrűsödik.
Előveszünk két poharat és következik a rétegezés: a megpuhult babapiskótákból morzsolunk az aljukra, erre pudingot öntünk, ribizlit szórunk (a ribizliből egy maréknyit félreteszünk a ribizlihabhoz), majd ismét a piskóta jön, aztán a puding és a ribizli.
A poharak tetejét ribizlihabbal zárjuk, ehhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a végén hozzáadjuk a botmixerel pépesített ribizlit. A ribizlihabot rákanalazzuk a poharak tetejére, a hab közepébe pedig egy-egy szem ribizlit ültetünk. Behűtve tálaljuk. 🤩😋