Laktózmentes krumpli-krémleves??

Hozzávalók:
? 75 dkg burgonya,
? 1 közepes db vöröshagyma,
? 2 gerezd fokhagyma,
? só, bors ízlés szerint,
? 1 teáskanál szerecsendió,
? 8 dl víz,
? 200 ml laktózmentes tejszín,
? 5 ek laktózmentes tejföl,
? 10 dkg laktózmentes sajt,
? 5 teáskanál snidling.

Elkészítés:
A megmosott, felezett krumplit héjastól beletesszük a serpenyőbe, és egy kevés zsírban körbepirítjuk. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt puhára sütjük. Közben felaprítjuk a hagymákat. Először a vöröset, majd pár perc után a fokhagymát tesszük a serpenyőbe, ahol összepároljuk őket. Felöntjük vízzel a hagymákat és alacsony lángon tovább pároljuk őket. Itt adhatjuk hozzá a borsot és a szerecsendiót.
A puhára sült krumplit kivesszük a sütőből, kikanalazzuk a héjából és egy lábasba szedjük. Ráöntjük a hagymás, fűszeres levet és a laktózmentes tejszínt, majd összeturmixoljuk és beforraljuk. Kóstolás után ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk. A levest tálakba szedjük. A tetejére egy-egy kanál laktózmentes tejföl, egy kevés laktózmentes reszelt sajt és frissen aprított snidling kerüljön.

További tippek és receptek