Hozzávalók:
szósz??
? 3 dl gyümölcslé,
? 3 ek méz,
? 0.5 lime-ból nyert limelé,
? 1 teáskanál chilipehely,
? 1 evőkanál étkezési keményítő,
lencsefasírt??
? 15 dkg lencse,
? 2 közepes db sárgarépa,
? 1 db vöröshagyma,
? 1 csokor petrezselyem,
? 2 ek snidling,
? 1 ek olívaolaj,
? 2 teáskanál római kömény,
? 1 teáskanál koriandermag,
? 1 teáskanál gyömbér,
? 0.5 lime-ból nyert limelé,
? 15 dkg zsemlemorzsa,
? 2 db tojás,
? só, bors ízlés szerint,
? 50 ml olívaolaj,
összeállítás??
? 6 db hamburger zsemle,
? 1 db lilahagyma,
? 3 db sárgarépa,
? 15 dkg gomba,
? 6 db salátalevél.
Elkészítés:
A szósz elkészítéséhez a hozzávalókat egy kis lábasba öntjük, és lassú melegítés közben csomómentesre keverjük. Az egészet felforraljuk, majd alacsony lángon sűrű sziruppá főzzük.
A lencse fasírthoz egy nagy tálba öntjük az előzetesen megfőzött lencsét, a lereszelt répát, a kockázott hagymát, a felaprított, friss petrezselyemzöldet, valamint a snidlinget.
Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a zsemlemorzsát és a tojásokat is. Az egészet összegyúrjuk sűrű masszává, majd fasírtokat formálunk belőle, és olívaolajon mindkét oldalukat megsütjük.
Összeállításkor a félbevágott hamburgerzsemle egyik oldalát megkenjük a gyümölcsléből redukált szósszal. Erre jön egy zöldségfasírt, majd egy szelet lilahagyma.
Rápakolunk egy-egy adag répa- és gombaszeletet, majd salátalevelekkel fedjük be. Rátesszük a hamburger tetejét, és már fogyaszthatjuk is.